2016. június 3., péntek

KÉPES FELEM


Szeretettel köszöntöm Baricz Kati fotóművésznőt, a megjelent vendégeket, rendezőket!

A mai napon felejthetetlen élményben lehet részük!
Baricz Kati azon fotóművészek egyike, aki híressége ellenére is természetes és emberi maradt. Mitől ilyen természetes? Attól, hogy Fonyódon egy csodálatos kertben nevelkedett, amelyhez mindmáig hű maradt.
Nem egy mesebeli kertben, hanem valódi kertben, ahol minden nap meg kellett küzdeni az életért! Ásóval, kapával, ültetőfával, dacolva esővel, széllel, jéggel, napsütéssel! Szereti a küzdelmet! Saját magának állít nagyon magas mércét, hosszú kemény, kitartó munkát folytat, hogy megfeleljen saját magának.
Képeit először hobbiból csinálta, majd felkérésre. Műveit gondosan, részletesen, megtervezi, kivárja a megfelelő pillanatot. Az európai több ezer éves kultúra hatja át ezeket a műveket.
Fotóin látni vélem a görög istenek és istennők alakjait. A reneszánsz mesterek halhatatlan alkotásait, Michelangelo Piétáját, Leonardo Utolsó vacsoráját, az ő szemével és technikájával.
Számomra ő egy modern kori reneszánsz nő! Műveit melyeken nem fog az idő, most megcsodálhatják. Érezzék jól magukat, úgy mint ő, amikor elkészítette a műveit!

Kissné Kocsis Márta